ISBN: 978-83-7865-905-1
Rok wydania: 2019
Liczba stron: 352
Format: B5
Zwolińska Niesmak 3Dn

(Nie)smak w tekstach kultury XIX-XXI wieku

Brak w magazynie

37,80 

Brak w magazynie

Książka udanie wpisuje się w coraz szerszy nurt opracowań, dla których osią, pretekstem i głównym tematem jest antropologicznie rozumiana kategoria „pożywienia” oraz związane z nią konotacje. Po latach dość swoistego negliżowania problematyki jedzenia jako ważnego, ale „przezroczystego”, elementu kultury i wpisywania jej przede wszystkim w kontekst sfery techniczno-użytkowej (materialnej) od dwóch przeszło dekad food studies stają się pełnoprawną dziedziną nauk humanistycznych i społecznych – przede wszystkim socjologii, antropologii społeczno-kulturowej i kulturoznawstwa.

ISBN: 978-83-7865-905-1
Rok wydania: 2019
Liczba stron: 352
Format: B5

Księgarnia internetowa jest tymczasowo niedostępna z uwagi na prace techniczne. Wkrótce wracamy!