Systemowe zarządzanie obroną żywności przed terroryzmem

ISBN: 978-83-7865-367-7
Year of publication: 2016
Number of pages: 356
Format: B5
Files to download

Systemowe zarządzanie obroną żywności przed terroryzmem

Praca opisuje istotę i znaczenie terroryzmu żywnościowego oraz zjawiska obrony żywności na tle zagadnień związanych z jakością, w tym z bezpieczeństwem żywności. Przedmiotem badań są rozwiązania o charakterze systemowym, jakie mogą wspierać organizacje należące do łańcucha żywnościowego, pragnące spełnić postulat rynkowy i społeczny w zakresie obrony żywności przed sabotażami. Autorka za cel obrała opracowanie i zaprezentowanie możliwych do wprowadzenia wersji systemów zarządzania obroną żywności, jak również modelu samooceny dojrzałości tych systemów, pozwalającej organizacji na bieżące, samodzielne monitorowanie stanu obrony w tym zakresie i jej doskonalenie.

Additional information

Year of publication

2016

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Systemowe zarządzanie obroną żywności przed terroryzmem”